София и Кобленц с проект за обща работа в столичния Център за подготовка на кадри

Инвест София“ и „Занаятчийска камара Кобленц“ подписаха общ меморандум за сътрудничество и се договориха за участието на камарата в проекта на „Инвест София“ в изграждането на Център за подготовка на кадри по модела на дуалното обучение.

Това стана по време на посещението на нашата делегация, водена от директора на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции(СОАПИ) д-р Мария Христова в Кобленц. Двете страни се договориха да работят по общи проекти, които подпомагат развитието на бизнеса и двустранните отношения.

„Занаятчийска камара Кобленц“ е представителна съсловна организация с утвърдени добри практики, трудови педагози и богат опит в дуалното обучение. Тя има доказан авторитет и традиционно сътрудничество с Балканското бюро за подпомагане на средното съсловие.

„Сключеният меморандум е ключов за обединяване на усилията ни по подготовката на кадри в иновативни индустрии, с оглед подобряване на инвестиционния климат и за насърчаване обмена на експертиза и бизнес контакти в интерес на развитието на съвместни дейности.“, коментира д-р Христова.

Източник: https://investsofia.com/

Прочети повече ТУК.