Ново спортно оборудване за училища в Северозапада

Ново спортно оборудване и обзавеждане, включително тренировъчни фитнес системи за открито ще получат училища в Северозапада. 2,5 млн.лв са осигурени за спортно оборудване в 91 професионални гимназии в страната, съобщават от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/. 

Средствата са по проект “Доставка и монтаж на спортно оборудване за насърчаване на физическата активност и подкрепа за здравословен начин на живот сред учениците от държавните професионални училища в Република България” на Оперативна програма “Региони в растеж”. Целта на проекта е да се подобри качеството на образователната среда и да се обнови спортната материална база в учебните заведения. 

Сред образователните институции, които ще получат спортни съоръжения, са Професионална гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” във Видин, Професионална гимназия по ядрена енергетика “Игор Курчатов” в Козлодуй, Професионална техническа гимназия  “Никола Йонков Вапцаров” във Враца и Професионална гимназия по техника и електротехника “Христо Ботев” в Монтана.

Източник: bnr.bg

Прочети повече ТУК.