Първа национална конференция STEM Образование и иновации 09-11 Април 2021 г.

В периода 09-11 април 2021 г. ще се проведе първата национална конференция STEM Образование и иновации (STEM Education and Innovations). Конференцията има за цел да създава и разпространява знания в областта на STEM, STEAM и други области на знанието. ​​Основни теми на ангажимент са STEM образование, информираност за кариера в STEM, STEM в обществото и икономиката и STEM иновации. Главни принципи на конференцията са:

  • Създаване на баланс между STEM на теория (методология, модели и др.) и практиката (STEM професиите и практическите умения);
  • Развитие на сътрудничество между образованието и индустрията;
  • STEM образователни иновации с прагматичен и приложен характер при формалното и неформалното обучение;
  • Изграждане на ефективни STEM общности (организации партньори, родители, алумни, мн.др.) и мрежи с висок ангажимент и ясно дефинирани цели и отговорности.

Конференцията се организира от Фондация „Европейски институт за технологии, образование и дигитализация“ (EITED) с проектиране и логистика от ЕдуТехФлаг, с подкрепа организации спонсори и партньори. Конференцията ще се проведе в ТехноМеджикЛенд в София ТехПарк. В конференцията ще участват представители от училищната общност и от университетите в България, както и представители на индустрията.

Източник: naukamon.eu

Прочети повече ТУК.