Разкриват седем паралелки за дуално обучение

Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на Област Разград обсъди и единодушно утвърди предложението за Държавния план-прием в профилираните и професионалните гимназии, в средните и обединени училища на територията на Област Разград за учебната 2019/2020 г.

Заседанието бе открито и ръководено от заместник областния управител на Разград Евгени Драганов. Това съобщават от пресцентъра на Областна администрация-Разград. Предложението бе представено от началника на Регионалното управление на образованието-Разград Ангел Петков.

Той информира, че през настоящата учебна година седми клас завършват 1045 деца. Предложението за план-приема е за разкриване на 56 паралелки, включително една за задочно обучение. 19 от паралелките са профилирани, 37 – професионални. Четири са новите специалности: „Техник-растениевъд трайни насаждения“ и „Производство и преработка на мляко и млечни продукти“ в ПГСС“Хан Аспарух“-Исперих, както и „Хлебар-сладкар“ и „Спедитор-логистик“ в ПГИ“Робер Шуман“-Разград.

Източник: dariknews.bg

Прочети повече ТУК.