70 години професионално образование честват в Димитровград

70 години професионално образование в Димитровград отбелязва през тази година първото в страната химическо училище, днес Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. От ръководството й днес представиха програмата за честване на юбилея, която стартира със срещата в зала „Гроссето“. Историята на училището и развитието му в годините, както и планирания за 2019/2020 г. план-прием бяха сред представените теми.

За 11 април от гимназията предвиждат национален форум на тема „Професионалното образование – предизвикателства и перспективи“, съобщи директорът Румяна Монева.

За програмата и целите на форума говори подробно старши учителят Румяна Лозева, която припомни, че училището е единственото за област Хасково, в което има паралелка с дуално обучение. “Законът за образованието е нов за всички учебни заведения в страната и поставя редица предизвикателства пред професионалните гимназии с въвеждането на двустепенна форма за обучение- нещо, което ще бъде предмет на дискусията”, посочи Румяна Лозева.

Източник: dariknews.bg

Прочети повече ТУК.