Nestle и устойчивата грижа за младите

През 2014 г. най-големият производител на храни в света Nestle обявява глобалната си инициатива “Алианс за младежта”, в която големи мултинационални компании се обединяват с местни правителства за решаването на кризата с младежката безработица.

В рамките на инициативата “Нестле” се нуждае от младите хора” през последните пет години само “Нестле България” e организирала 350 кариерни събития и е осигурила възможност за работа, стаж или практика на над 600 души до 30-годишна възраст.

“Нестле България” участва и в проекти за влизане в самото училище. Всяка година компанията се включва в Международната седмица на дуалното образование, като миналата година е поканила 60 ученици да се запознаят с реалната работна среда във фабриката за шоколадови и захарни изделия до София.

От 2015 г. компанията участва и в създаденияпо швейцарски моделобразователен проект ДОМИНО – “Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото”, чиято цел е да ускори въвеждането на истинско дуално образование и в България.

Автор: Деян Димитров

Източник: Капитал

Прочети още ТУК.